Újra Virágos Balatonfüredért verseny (balatonfured.hu)

Idén is meghirdeti a város a Virágos Balatonfüredért versenyt, amelyre helyi lakosok nevezhetnek. A városszépítő lakossági mozgalom keretében, a járványhelyzet miatt, ezúttal elmarad a kertek, balkonok megmérettetése- írja a település honlapja.

 

A városszépítési hagyományok valamint az eddig elért eredmények folytatásaként idén ismét elindul a Virágos Balatonfüredért mozgalom. A cél változatlan: a város egyre ápoltabb és vonzóbb legyen.

A hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi ingatlan és lakás tulajdonnal rendelkező bejelentett állandó lakosok és a városi intézmények támogatott virágvásárlási lehetőséget vehetnek igénybe.

A mozgalom keretében az önkormányzat a jelentkezések sorrendjében a lakosságot maximum 1450 főig, személyenként 2500 forinttal, és 15 városi intézményt, tízezer forinttal tervezi támogatni.

A járványhelyzet miatti korlátozásokhoz alkalmazkodva, a személyes kontaktusokat minimálisra csökkentve a jelentkezéseket kizárólag online fogadják, illetve ebben az évben a kertek, balkonok szokásos versenyét nem hirdetik meg.

A támogatott virágvásárlási lehetőség igénybevételéhez jelentkezni április 7-től  a város honlapján lehet.

A jelentkezési lehetőség a megadott határérték elérése esetén automatikusan lezárul.

A támogatott virágvásárlási lehetőséget abban a kertészetben lehet igénybe venni április 12-től május 15-ig, amelyet a jelentkezési lapon bejelöltek.

A virágvásárlási támogatást igénybe vevőknek, vásárláskor, személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal és lakcímkártyával igazolniuk kell, hogy balatonfüredi állandó lakosok és ingatlanonként csak egy személy, egy kertészetben veheti igénybe a támogatást.