Újra lehet Balaton Sound Zamárdiban (sonline.hu)

Sikerült megállapodásra jutnia a zamárdi képviselő-testületnek és a Balaton Sound szervezőinek a legutóbbi testületi ülésen. Csákovics Gyula, polgármester a Sonline-nak elmondta: sikerült olyan feltételeket rögzíteni, amelyeket az első tárgyalások alakalmával megfogalmazott a település vezetése. Ha pedig tényleg sikerül közös nevezőre jutniuk, 3 évre biztosítva lesz a fesztivál jövője a Balaton-parti városban.

A feltételeket hamarosan ismertetni fogjuk a lakossággal.  Nekem nem hiányozna a fesztivál, de a jelenlegi helyzetben nem tehetem meg településvezetőként, hogy kétszáz millió forintos éves szintű bevételt elengedjünk. Ezért azt szeretném, ha a lakosság döntene a fesztivál sorsáról.

– közölte Csákovics Gyula.

Ezért hamarosan kérdőívet fognak kapni a zamárdi lakosok, hogy ők döntsenek a tömegeket megmozgató Európa-szerte híres fesztivál sorsáról.

Arról korábban a hirbalaton.hu is beszámolt, hogy veszélybe került a Zamárdiban már-már hagyományos fesztiválok sorsa. A Strand Fesztivál hagyományos formájában idén elmarad, 10 nap Strand néven, új formában ideiglenesen Balatonvilágoson a Club Aligában rendezik meg. A Balaton Sound tavaly elmaradt a vírus miatt, amelyet idén pótoltak volna, de a szabályozások miatt ezúttal sem tudták megtartani.