Újra kinyitott az Art udvar Gyenesdiáson (TV Keszthely)

Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estjével indult az idei Art Udvar rendezvénysorozat Gyenesdiáson. Az író-költő-zenész szeptemberben megjelenő új művéből, az „Anyám tenyere” címet viselő regényéből olvasott fel, valamint az ehhez a világhoz illeszkedő zenéket énekelt, hol gitárkísérettel, hol anélkül.

Magával ragadó dalok zengték be este a Pásztorház udvarát Gyenesdiáson. Az Art Udvar idei első rendezvényén frissítő borok mellett töltődhetett fel kulturálisan a közönség. A rendezvényen a helyieken kívül számos, az alkotóért rajongó távolabbi érdeklődő is részt vett – tudósít a TV Keszthely.

A zenés-irodalmi nyitóesten a többi között a Kis tehén zenekar énekes, dalszerző szövegírójaként elhíresült Kollár-Klemencz László engedett betekintést legújabb, októberben megjelenő regényének részleteibe, felolvasás formájában.

A regényrészletek közé pedig a kötet stílusával egyező dalok lettek betűzve az alkotó régebbi munkásságából válogatva.

Az Art Udvart 2021 óta töretlenül szervezik meg minden évben Gyenesdiáson. Elsősorban olyan értékes, mély mondanivalóval rendelkező előadóknak szeretnének nyilvánosságot adni, akiket mégis méltatlanul kerül a rivaldafény. A programok hívószavai az irodalom, a színház és a zene.

„Alapvetően ez egy összművészeti rendezvénysorozat. A zene mellett az irodalom és a színház, ami mindenféleképpen megjelenik és belefér a koncepcióba, ez kezdettől fogva megvan – változó arányban természetesen. Az idei évben az első este az zene és az irodalom házasságát fogja megjeleníteni, a hátralévő többi estén inkább csak zenei produkciók lesznek, de a jövőben is várhatóan a színház, irodalom, és a zene változó arányban fog megjelenni ezeken az estéken.”

Szabó Zsolt Szilveszter, a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár igazgatójának,  elmondása szerint a program népszerűsége töretlen, és alkalomról alkalomra nézőcsúcsokat dönt. Az idei első eseményre majdnem 150-en regisztráltak, az eddig legnagyobb létszám 120 körüli volt. A programsorozat július 3-áig minden szerdán várja az érdeklődőket, jövő héten Szeder-Szabó Krisztina gitáros estet tart.