Sikeresen újraélesztettek egy asszonyt a vízimentők Szigligeten

A szigligeti strandon fürdőző társa eltűnése miatt kért segítséget egy középkorú hölgy tegnap este. Röviddel ezután két civil látta meg a vízben a keresett személyt, és élettelenül húzták ki a Balatonból. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának két strandi vízimentője, akik éppen befejezték a szolgálatot, de még a parton voltak, azonnal elkezdték az újraélesztést.

Eközben a sürgősségi mentőhajó és a tapolcai esetkocsi is elindult a strandra – tájékoztatott a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője, Tar Mihály. Az asszonynál 12 perc után tért vissza a spontán keringés és a légzés, a sikeres újraélesztést követően a tapolcai esetkocsi stabil állapotban szállította a közeli kórházba. Mint kiderült, az asszony alkoholos állapotban ment a vízbe.

Ugyanott, egy nappal korábban, a fenti újraélesztésben aktív szerepet vállaló vízimentő egy idős férfit hozott ki a vízből, aki rosszul lett és magától már nem tudott volna a partra jutni. Így ő két nap alatt két élet megmentésében működött közre – közölte a VMSZ szóvivője.

(12:10)