Újra érkezik a kánikula (Időkép.hu)

Jó hír a Balatonnál nyaralóknak, hogy a jelenlegi változékony időjárás után keddtől egyre erősödik a nappali felmelegedés. Szerdától akár már újra 35 fok közelében lehet a hőmérő higanyszála. A Balaton vízhőmérséklete jelenleg 22 fok körül van.

 

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn keleten lehet naposabb az idő, máshol egy gyenge hidegfront hatására több lehet a felhő az égen. Reggel a Dunántúlon és néhol északon várható eső, zápor. Délután már csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg gyenge zivatar. Nyugaton feltámadhat az északi-északnyugati szél. Délután 26-31 fok várható, nyugaton, délnyugaton lesz frissebb az idő.

Keddtől erősödik a nappali felmelegedés, ezen a napon már 29-33 fokos csúcsértékeket mérhetünk. A szél csak helyenként élénkülhet meg. Túlnyomóan napos idő lesz jellemző, egy-egy jelentéktelen zápor csak délelőtt keleten lehet.

Szerdán fokozódik a kánikula, 31-36 fokos csúcsokra számíthatunk a délutáni órákban. Sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A légmozgás a Dunántúlon időnként felélénkülhet. Csütörtökön újabb forró nyári napnak nézünk elébe, majd várhatóan pénteken érkezik a következő hidegfront.