Újévi gyalogtúra Marcaliban (sonline.hu)

Az ünnepek és az átlagosnál jelentősebb mennyiségű étel elfogyasztása után az idén is megszervezte újévi gyalogtúráját a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület, hogy ebben az időszakban is az egészséges életmódra irányítsa az emberek figyelmét.

A szervezők eredeti elképzelése bevált, így 2020-ban már több mint félszázan gyűltek össze az ipartestület székházánál, hogy a hideg, de szép napsütéses időben nekivágjanak az öt kilométeresre tervezett túrának. Remek hangulatban, a tiszta levegőn felfrissülve indult a már jól összeszokott társaság, akikhez az idén új tagok is csatlakoztak. A kirándulás során vadászlesek és vadetetők mellett haladtak el a gyaloglók a Gombai-övárok, a Marcali víztározó és a Sári-csatorna környezetében -írja a sonline.hu.

A madárvilágot kissé megbolygatva vízzel, mocsárral és sűrű nádasokkal határolt területeken is áthaladtak, majd a boronkai kerékpár­úton már a naplementében jutottak vissza a városba. A túratáv végül nyolc és fél kilométerre sikeredett, de ezt egyáltalán nem bánta meg a megfáradt csapat. Az iparos házban forró teával és forralt borral várták a vándorokat, miközben a sütemények, pogácsák is előkerültek a hátizsákokból. Szaka Zsolt túravezető minden résztvevőnek emléklapot adott át.