Újabb strandfejlesztési tervek Fonyódon

Újabb strandfejlesztésekre készül Fonyód Város Önkormányzata, melyek a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) támogatásával valósulhatnak meg. Hat strandon kerülhet sor modernizációs beruházásokra – a város honlapja szerint.

Az elmúlt nyár során közel félmilliárd forintból épültek, szépültek a strandok, Bélateleptől Fonyódligetig. Akkor a Huszka utcai, a Báthori utcai, a Bélatelepi, a Városi és az Árpád parti szabadstrandot fejlesztették – olvasható a fonyod.hu-n..

Guller Zoltán, az MTÜ elnöke már hivatalosan is bejelentette, hogy az ügynökség szándéka tovább modernizálni a balatoni strandokat. Ennek keretében kaphat újabb támogatást a település.

„Nagyon szépek lettek a strandjaink, de ezeket is tovább szeretnénk fejleszteni az ügynökség célkitűzéseivel összhangban. Most újabb fejlesztési lehetőség nyílik azoknak a strandoknak a továbbfejlesztésére is, amelyekre egyszer már kaptunk támogatást. Hat strandunkban gondolkodunk, végig gondoltuk, hogy mit tudnánk még modernizálni, az elképzeléseinket eljuttattuk a Magyar Turisztikai Ügynökséghez – idézi a fonyod.hu  polgármestert. Az MTÜ szakemberei azóta helyszíni bejáráson is meggyőződtek a vízparti területeink állapotáról a tervek ismeretében. Az önkormányzatok 5 milliárd Forintos keretösszegből kaphatnak támogatást terveik megvalósítására – tette hozzá Hidvégi József.

Guller Zoltán sajtótájékoztatóján bejelentette azt is, hogy ezúttal a balatoni csúszdákat is megújíthatják, függetlenül attól, hogy önkormányzat, vagy vállalkozó üzemelteti-e azokat. Fonyódligeten, az Árpád parton van az egyetlen csúszda a városban, amelynek tulajdonosa már egyeztetett az önkormányzattal az elképzeléseiről és a lehetőségekről. A felek együttműködnek, hiszen a város is szorgalmazza, hogy további attrakciókat kínáljon a vállalkozó az Árpád parton.