Újabb ovisportpálya Siófokon (siofoki-hirek.hu)

Siófok 3., a megye 14., az ország 424. ovisportpályáját adták át szerdán Siófok kiliti városrészében, a Csárdaréti úton.

 

A város önkormányzata 4,5 millió forinttal, vagyis 30 százalékos önrésszel vette ki részét a beruházásból. A város nevében dr. Nagy Gábor alpolgármester fejezte ki örömét az újabb ovisportpálya elkészülte kapcsán; a pályát az óvodások már egy nappal korábban birtokba vették, szerdán az ünnepélyes avatóra került sor. „A Nemzeti Ovi Sport Programnak három alappillére van, a pálya, a hozzá tartozó eszközök, valamint az óvodapedagógusok speciális képzése – mondta dr. Molnár Andrea, az Ovi-sport Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke. – Az óvodapedagógusok elsajátítják a pálya és az eszközök használatát, mozgáskultúra-fejlesztést tanulnak, megismerkednek jó néhány labdajáték (futball, kézilabda, röplabda, tenisz, tollaslabda) alapjaival. Külön programunk van a sajátos nevelési igényű gyermekek számára.”

Az alapítványt közösen hozták létre annak idején Buzánszky Jenővel, a legendás Aranycsapat labdarúgójával, aki öt éve halt meg. Ahogyan a siófoki átadón is hangsúlyozta az egykori hátvéd fia, ifjabb Buzánszky Jenő, az alapítvány alapítói joggyakorlója: az utódok továbbvitték az alapítvány tevékenységét, egyetértve céljaival és egyre több hasonló pályát adnak át, miközben a határon túl is épültek már ovisportpályák a közreműködésükkel. „Nagy öröm a családnak, hogy maradandót alkothatunk, hogy részesei lehetünk ennek a programnak” – tette hozzá ifjabb Buzánszky Jenő. Molnár Andrea is arról beszélt, hogy „a Buzánszky-hagyaték midennapi megnyilvánulása a sportpályák, az ovisportos óvodák egyre gyarapodó száma az országban”.

A városi önkormányzat 30 százalékos önrészén felül tao-támogatásokból valósult meg a siófoki beruházás is. Hasonló sportpályát használhatnak az ovisok Siófokon a Micimackó és a Nyolcszínvirág óvodában – írja a Siófoki Hírek.