Újabb fordulat Club Aliga ügyben: felfüggesztette a bíróság az új kikötőépület munkálatait is

A bíróság elrendelte a Club Aliga parkjába tervezett új kikötő épület építési munkálatainak felfüggesztését – áll az Aligai Fürdőegyesület Facebook oldalának friss bejegyzésében. (Az egyesület elérte, hogy a Club Aliga magaspartjára tervezett, szintén építési engedélyt kapó emeletes lakóházak építését is felfüggesszék. FRISS: a Pécsi Törvényszék a mai napon visszavonta a társasházak építési engedélyét.) 

 

A friss bejegyzés szerint:


🔹A 2022. novemberében kiadott építési engedélyt egyesületünk bíróságon megtámadta, hasonlóan mint a magaspart tetejére tervezett 105 lakásos
társasház esetében.
🔹Azonnali jogvédelmet kértünk többek között azért, mert a tervezett új kikötő épület végleg elzárná a Balatont és annak látványát is a park maradék területéről.
🔹A bíróság az azonnali jogvédelmet megadta, az építkezést fel kell függeszteni. A végzés kimondja:
“a közérdek vizsgálata is felmerül jelen perben, mely már a felperes (AFE) fellépésével is megfogalmazódik. Mivel a felperes alapszabályában lefektetett célok között számos a közérdeket is befolyásoló, érintő tevékenység szerepel, mindenképpen szükséges a határozat halasztó hatályának elrendelése. E nélkül a Balatonvilágoson nyaraló emberek érdekképviselete, mint a felperes kiemelt célja, nem valósulhatna meg.”
🔹A teljes végzést a kommentek között közzétesszük. Ez az ügy is -valószínűsíthetően- bírósági perrel folytatódik.
🔹A Balaton megközelíthetősége közérdek, nem tudjuk elfogadni, hogy évről évre kevesebb hozzáférhető partszakasszal rendelkezik településünk. Kérjük munkákban a helyi képviselő testület támogatását!
Balatonvilágos, 2023.02.28.
A kikötő épület nyilvános tervei: https://www.etdr.gov.hu/Nyilvanos/202200222425

***
A bírósági végzés az egyesület közösségi oldalán olvasható.