Újabb eszközökhöz jutott a hazai vitorlázás – buszok érkeztek a balatoni megállópontokra

Ismét mérföldkőhöz érkeztek a Magyar Vitorlás Akadémia GINOP forrásból megindított eszközbeszerzései. Ezúttal hét darab új kisbuszt adtak át a Magyar Vitorlás Szövetség tagszervezetei részére, melyek a balatoni megállópontokban állnak szolgálatba.

(Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség)

Átadták a Magyar Vitorlás Akadémia által a GINOP 7.12-15-2016-00013-es pályázati forrásból vásárolt Ford Turneo Tranzit Custom típusú korszerű dízel motorral szerelt kisbuszokat – áll a Magyar Vitorlás Szövetség közleményében.  A gépjárművek a Magyar Vitorlás Szövetség tagszervezeteinek kezelésébe kerültek a Balaton körüli megállópontokon. A régóta várt eszközbeszerzéssel a Magyar Vitorlás Akadémia elősegíti az egyes balatoni turisztikai megállópontok között az eszközök mozgatását, valamint személyek szállítását.

A mostani beruházás a kiemelt turisztikai célok mellett fontos segítséget nyújt az utánpótlásnevelés fejlesztésében.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára az eszközök átadása kapcsán elmondta: a Magyar Vitorlás Szövetség továbbra is eltökélt a széles utánpótlás- és tömegsport bázis kiépítése mellett. Hozzátette: a Szövetség számára a tagszervezetein keresztül kiemelt cél a vitorlázás minél szélesebb körű megismertetése, valamint a sportághoz való hozzáférés könnyítése. Kiemelte: ma már nem a kiváltságosok sportja a vitorlázás, ezt bizonyítja az is, hogy évről-évre egyre többen jelentkeznek tanfolyamokra, egyre népszerűbben a gyermektáborok.

A főtitkár szerint az elmúlt két év bebizonyította, hogy a Magyar Vitorlás Akadémia eszközbeszerzéseinek segítségével minden eddiginél több emberhez jutott el a vitorlázás, egyre többen érdeklődnek a sportág iránt.