Újabb beruházás kezdődhet – eladják a Patakpart-üdülőt Csopakon (444.hu)

Alig egy évvel ezelőtt, tavaly januárban jelentette be Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, hogy Csopak egyik nagy zöld, több mint 20 ezer négyzetméteren fekvő egykori állami üdülőjét a kormány önkormányzati tulajdonba adta. A döntés a Magyar falu program hosszú távú településfejlesztési célkitűzése részeként született meg.

A Patakpart-üdülő néven emlegetett, hat helyrajzi számon fekvő, értékes terület tíz éve parlagon hevert, és a helyiek azt remélték – ha már Csopak part menti részének jelentős részét lebetonozták -, hogy az önkormányzat megpróbál visszaadni valamit a lakóknak és a helyi nyaralótulajdonosoknak, és a nagy zöldterülettel körülvett telken valami olyasmi épül, aminek a közösség is hasznát veszi – írja a 444.hu.

A város önkormányzata tavaly novemberben zárt ülésen döntött az ingatlan hasznosításáról, és mára meg is jelentek a hirdetések, melyek szerint a Patakpart-üdülőt árverésre bocsájtják 1,6 milliárd forintos kikiáltási áron. A hirdetésben megjelent szövegben így írják le az üdülőt:

„A terület Csopak központi-déli részén, a 71-es főút és a Kőkorsó utca találkozásánál, a Balatontól 600 méterre található. Ezen a területen korábban üdülő működött, ami jelenleg Csopak Község Önkormányzatának tulajdonában található. A 6 helyrajzi számból álló telek összterülete 20123 m2, ebből 4 telek rendelkezik közútkapcsolattal. A terület pazar jellegzetességének számít a rajta hosszan keresztül csordogáló Séd patak. (…)”

A területen van teniszpálya kiszolgálóépülettel, egy 40 lakásos, erősen lerobbant állapotban lévő, 4 szintes apartmanház portaépülettel, illetve egy nádfedeles étterem.

Az ingatlan.comon is futó hirdetményben külön ki is emelik, hogy „megőrzendő értéket képez a terület zöldterületi karakterisztikája, továbbá a Séd-patak és környezete”.  „A Patakpart üdülő területe kiváló lehetőségeket biztosít különböző ingatlanfejlesztésekhez. Akár turizmus céljára, akár lakópark létrehozásához” – írják.