Új sétányt adtak át Balatonfűzfőn (veol.hu)

Magyarország kormánya támogatásának és önkormányzati forrásnak köszönhetően átadtak Balatonfűzfőn egy klímabarát, fenntartható, igényes városközponti területet kedden, amely még vonzóbbá teszi a várost a helyiek és a vendégek körében. Az új rész Fűzfőfürdőt a gyárteleppel köti össze.

Még rendezettebb lett a környezet, és Balatonfűzfő új értékei tárultak fel – hangsúlyozta Kontrát Károly. Az országgyűlési képviselő méltatta a természetet előnyösen érintő fejlesztést, mely még vonzóbbá teszi a balatoni települést, és különleges környezetet mutat be a jövő nemzedékének is – írja a veol.hu.

Szanyi Szilvia polgármester elmondta, a beruházás 34 millió forintba került, melynek 60 százaléka kormányzati, illetve a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásából áll, a többit az önkormányzat biztosította. A polgármester kitért egyebek mellett a mozgást érintő eszközökre, a természeti környezet fennmaradását segítő rovarhotelre, a méhlegelőre, a madárodúkra, amelyeket elhelyeztek.

Kálmán András, a Balatonfűzfői Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője rámutatott, a beruházás a város elhanyagolt területén valósult meg, ahol majdnem egyhektárnyi területet virágosítottak, és odafigyelnek a terület gondozására is. Elhangzott még, a fejlesztések célja, hogy családi, baráti, közösségi összejövetelek helyszínévé alakuljon a kiváló természeti adottságokkal rendelkező terület, ahol lehetőség nyílik sportolásra, egészségmegőrzésre, a szabadidő tartalmas, aktív eltöltésére is.

A Gyári és Bajcsy-Zsilinszky utca, valamint a 71-es főút között, továbbá a körforgalom melletti területen tanösvény és öt eszközből álló erdei tornapálya (gerendapálya, egyensúlyozó rönkpálya, fekvőtámaszállvány, nyújtó sporteszköz, kombinált függeszkedő) kapott helyet. A vízáteresztő murvás gyalogos ösvény 2,5 méter széles és 495 méter hosszú, egyik szakasza (366 méter) a zöldterületeken halad majd át, másik szakasza (129 méter) a körforgalom melletti területeket szeli ketté.