Új résztvevőkkel, új helyszínekkel, és jótékonysággal jön a III. Murci GasztroFesztivál

Hosszú kihagyás után október 9-én újra, harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Murci GasztroFesztivál a balatonlellei Kishegyen. A tervek szerint 8 helyszínen 11 étterem, 9 borászat, 2 cukrászda és 1 delikát üzlet kínálja majd a finomabbnál finomabb portékáit, mindemellett megtalálhatók lesznek a környék kézművesei is – Tóth Balázsnak, a Dél Balatoni Borút Egyesület alelnökének, a balatonlellei BL YachtClub ügyvezetőjének tájékoztatása szerint.

                                                        (Fotó: Tóth Balázs/BL YachtClub)

Az elmúlt években olyannyira sikeresek lettek a kishegyi rendezvények, hogy egyre többen tették fel a kérdést: ugye lesz Murci? Mikor lesz Murci? A jelenlegi szabályzások értelmében a szervezők úgy döntöttek, hogy belevágnak a szervezésbe. A rendezvényre a környék legjobb éttermei, borászatai, cukrászdái mellett számos más vállalkozó települ ki, hogy egy közös gasztrofesztiválon mutassa meg, hogy a Balaton ősszel is kiváló úticél lehet.

Az eddig megszokott helyszíneken kívül egy új, kultikus helyszínen – a Bolemon tanyán is várják a látogatókat, ami skanzen szerű épületeivel, gondozott kertjével kiválóan beleillik a kishegyi hangulatba. “Új résztvevők és új helyszín is lesz, ami azt jelenti, hogy fejlődik a rendezvény, fejlődik a környék gasztronómiája, és ez mindenképpen egy előremutató dolog” – fogalmazott Pócz József borász. 

A rendezvényen második alkalommal adják át a szervező vállalkozók által alapított “Büszkeségünk” díjat. Az elsőt a balatonlellei magyar és Európa bajnok bokszoló –  Dévényi Izabell kapta.

Idén a szervezők választása a Magyar Gyermekmentő alapítványra – és az általuk megálmodott balatonlellei Gyermekmentési Pontra esett. A díjon felül minden helyszínen gyűjtést is szerveznek, hogy ezzel is támogassák a projekt mihamarabbi létrejöttét. “Mi továbbra is nagyon fontosnak tartjuk a környékbeli embereket, az itt élőket, ezek a rendezvények nekik is szólnak, ezért gondoltuk, hogy díjazzuk azokat, akik sport, kulturális, vagy bármilyen területen kimagaslót nyújtanak. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány sok éve dolgozik Balatonlellén a nyári hónapokban, így méltán lehetünk büszkék rájuk” – fogalmazott Tóth Balázs.

A hatályos jogszabályok értelmében – mivel a rendezvény gasztro rendezvény – védettségi igazolvány nélkül is látogatható. 

A szervezők ígérete szerint a klasszikus főszezonon kívüli program kavalkád nem áll meg, az alábbi nagy rendezvényeken is várják a vendégeket:

  • November 26. Jégpálya nyitás
  • December 4. Adventi GasztroPiknik és Karácsonyi Vásár
  • December 31. Szilveszteri Regatta vitorlásverseny