Új parkolóhelyeket alakítanak ki (tvkeszthely.hu)

Régóta felvetődött probléma oldódik meg a Keszthelyi Kórház Erkel Ferenc utcai bejáratánál. A parkoló autók miatt több panasz is érkezett az elmúlt évben a körzet képviselőjéhez. Az önkormányzat 2019-ben döntött parkolók kialakításáról és a szükséges összeg elkülönítéséről. A munkálatok megkezdődtek, egyelőre 23 parkoló kiépítésére kerül sor – számol be a tvkeszthely.hu.

Nagy Bálint polgármester a beruházással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a Zámor térség képviselőjével Horváth Tamással. A kórház előtti utcák parkolási problémájának enyhítésére megoldást kellett találni.  Évek óta sokak részéről érkezett panasz az önkormányzathoz is a megnövekedett forgalom és a parkoló hiány miatt. Az Erkel utcában az út szélén ,sokszor helytelenül parkoltak az autótulajdonosok. Akadályoztatva a közlekedést. A parkolók és járdaszakasz kiépítésének első üteme már az Ady utcában megvalósult 2018-ban- hangzott el a sajtótájékoztatón.

“A most induló beruházásról ez év elején, 2019-es önkormányzati költségvetés terhére döntött a képviselőtestület. 15 millió Ft-os beruházás, több mint 200 fm-en valósul meg. Azt kell tudni a beruházásról, hogy egy meglévő,nyílt csapadékvíz elvezető ároknak a fedése történik meg. A fedést úgy valósítjuk meg, hogy 23 gépkocsinak a szabályos és biztonságos parkolását teszi lehetővé.”- adott tájékoztatást Nagy Bálint.

Az építési területen megtörtént a beteg,elöregedett fák kivágása,az elfolyóból azok gyökereit szedik ki és egyben mélyítik a vízelvezető árkot. A szélesítést  követően kerül térhálós szerkezetű burkolókővel burkolásra a párhuzamos parkolásra alkalmas terület.

“Nagy örömömre szolgál Zámor térség képviselőjeként, hogy elkezdődtek a munkálatok és szeretném a képviselő-testülettől azt kérni,hogy a következő évben is további tíz autóra biztosítsunk helyet.”- mondta Horváth Tamás önkormányzati képviselő.

A munkálatokat az időjárástól függően tudják végezni. Várhatóan december közepén már használatba vehetik az új parkolót a betegellátásra és látogatásra érkezők.

Videó: tvkeszthely.hu