Új park szökőkúttal a Zákonyi sétányon (balatonfured.hu)

Birtokba vehették a látogatók a Zákonyi sétány új parkját. Ha részlegesen is, de már látogatható a mélygarázs fölötti, mintegy nyolcezer négyzetméteres placc. Működik a szökőkút, kész a parkosítás és néhány vendéglátóhely is üzemel.

Ott jártunkkor épp az ellipszis alakú látvány-szökőkút próbaüzeme zajlott. A különleges alakú, feszített víztükrű, országos szinten is nagynak számító szökőkút várhatóan újabb látványossága lesz a városnak.
– 36 darab nagy teljesítményű Led lámpa van a vízszint alatt, ezekkel rengeteg színárnyalatot tudunk keverni, számtalan látvány variációra van lehetőség. A szökőkút zenélni is tud, hamarosan ezt a funkcióját is beüzemeljük – olvasható a város honlapján. Több program változtatja a vízsugarak adta látványt, mindez kiegészülve a zenével, úgy gondolom hatásos lesz – válaszolta kérdésünkre Karlócai Péter a szökőkút tervezője, aki hozzátette: több szökőkutat tervezett már az országban, többek között a Margitszigeti zenélő kutat, de két egyforma nincs közöttük.
A szökőkút reggel 10 órától este fél 9-ig üzemel, az ígéret szerint egészen fagypontig biztosított a működése.

Telente a Zákonyi út melletti sétányon szezonálisan működik majd egy jégpálya is, ennek a technikai feltételeit már kiépítették, a díszburkolat alatt elhelyezték az ehhez szükséges vízvezetékeket.

A kiállítóhelyek épületei várhatóan egy hónap múlva készülnek el, a nyitás azonban már csak jövő tavasszal várható.