Új multifunkciós közösségi és kiállító teret adtak át Zamárdiban

A 2018-2022 közötti időszaknak Zamárdi egyértelműen a győztese, ugyanis a ciklusban elnyert támogatások mértéke meghaladja az 1,5 milliárd forintot – közölte Facebook oldalán a térség országgyűlési képviselője, miután részt vett az új multifunkciós közösségi és kiállító tér átadásán. 

(Fotó: Facebook / Witzmann Mihály)

A beruházáshoz eredetileg 350 millió forint támogatást sikerült elnyernünk, amelyhez – kérésünknek megfelelően – a kormány további 81 millió forintos többletforrást biztosított, így a beruházást önerő nélkül, 100 százalékos állami finanszírozással készülhetett el – tette hozzá Witzmann Mihály.

Kifejtette bár csupán tizennégy éve város Zamárdi, de a dinamikus fejlődést látva, a jóval nagyobb és idősebb városok számára is követendő példa lehet. Az elmúlt időszak fejlesztéseit sorolva kitért: az iskola energetikai korszerűsítésére, az új piactér megépítésére, a strandfelújításokra, orvosi eszközök beszerzésére, sportpark kialakítására, ingyenes WIFI hálózat telepítésére, a Tourinform iroda fejlesztésére, útfelújításokra, a temető fejlesztésre, civil egyesületek és helyi programok támogatására, és a most elkészült közösségi tér átadására is.

Hozzátette: jelenleg is folyamatban van az új bölcsőde építése és a szélessávú internet hálózat fejlesztése is.