Új mentőautó állt szolgálatba Keszthelyen (zaol.hu)

Két év alatt több mint 200 mentőautót cserél ki és szerel fel eszközökkel az Országos Mentőszolgálat a kormány közel tíz milliárd forintos fejlesztési programja segítségével. Keszthelyre is jutott egy gépjármű, melyet pénteken adtak át.

Mindenki büszke a mentősökre és a többi egészségügyi dolgozóra, országosan és helyben is, hogy is ellátták a rájuk háruló nehéz feladatokat. Láttuk, hogy ez megnövekedett terhelést jelentett, de helytállásuk kiemelkedő volt

– emelte ki az átadáson Manninger Jenő. A térség országgyűlési képviselője szólt az egészségügyi ellátórendszer és a mentőszolgálat fejlesztési programjáról is. Nagy Bálint polgármester is köszönetét fejezte ki, hogy hivatásukat elkötelezetten végzik a keszthelyi mentőállomás dolgozói.

Nagyon fontos, hogy a szakmai tudás és elhivatottság mellett megfelelő eszközállomány is rendelkezésre álljon

– tette hozzá a polgármester, majd  a kevés kilométer megtételének és a balesetmentes közlekedés óhajával fejezte be köszöntőjét.

Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az országos fejlesztési program részleteiről szólt. A zaol.hu érdeklődésére azt is elmondta, hogy a most Keszthelyen szolgálatba állított autóval egy 2019-es járművet cserélnek le.

82 új autót vásárolunk az idei tenderünkben. Ennek fele az ilyen nagy rohamkocsi típusú, másik fele általános mentőautó. Ahogy az autókat frissítjük, eggyel lejjebb léptetjük, így az alap mentőautók is ezekből kerülnek ki

– tette hozzá Csapó Gábor. A keszthelyi mentőállomáson négy mentőautó van , átlagéletkoruk öt év alatti.