Új kilátó épült a Balaton déli partján (likebalaton.hu)

Balatonlellén, a Kishegyen már el is készült egy fából épített panoráma- és pihenőterasz, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a Balatonra. A Kishegyen elterülő Parkerdőben további felújítások zajlanak.

Az utóbbi hetekben nagy változáson megy át a Kishegyen lévő Parkerdő – írja a likebalaton.hu.  Földmunkák zajlanak, kiszélesítették az odavezető utat, fa információs táblák kerültek ki, és megépítettek egy játszóteret, valamint egy közel 20 négyzetméteres panoráma- és pihenőteraszt, ahonnan pazar kilátás nyílik a Balatonra, Tihanytól Badacsonyig.

A vadonatúj létesítmény igazi csemegét jelent azok számára, akik szívesen túráznak. Fából készülnek a játszótér elemei, kerékpár tárolókat, nagy asztalokat és padokat állítottak fel, valamint tűzrakóhely is lesz a területen.

A 2018. októberében megjelent Lellei Újság beszámolója szerint a 2018. szeptemberi képviselő-testületi ülés témája volt a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. tulajdonosi hozzájárulási kérelme, amire azért volt szükség, mert az erdészet pályázatot nyújtott be az „A Balaton madártávlatból” Kilátók és kilátópontok hálózatba kapcsolása című pályázat keretében megvalósuló Balatonlelle Parkerdő – Kishegyi erdei élményközpont című projekt megvalósítására. (A beruházás az önkormányzat tulajdonában lévő utat is érinti.)

Mint írták, az aktív turizmus szerelmeseinek újabb lehetőségeket tartogathat majd a több, mint 27 millió forintos fejlesztés. A tervek szerint Majthényi Présháztól a parkerdő első pihenőjéig felújítják a felfelé vezető utat, mely során egy 20 cm vastag kőágyazatra, 15 cm-es beton burkolat kerül.