Új kerékpárút épül Tihany térségében (napi.hu)

A Hazai Építőgép Társulás Szolgáltató Zrt. építhet az ország két részén mintegy 11 kilométernyi kerékpárutat, amelyből 3,3 kilométerenyi Örvényes és Tihany között valósulhat meg 520 millió forintért. Az építés elnyeréséért nagy volt a tolongás – írja a napi.hu.

A két kerékpárút építésére szóló nyílt tenderek eredményeit a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Az első tender a Dunaalmás és részben Neszmély közigazgatási területet érintő Eurovelo 6 kerékpárút megépítése volt. Ennek a hossza 7,5 kilométer és 1 milliárd 220 millió forintért építheti meg a nyertes cég. A szerződést vele március 17-én kötötte meg a NIF.

Indult még ezen a tenderen a Swietelsky Magyarország Kft., az STR Mély- és Magasépítő Kft., a VértesAszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., továbbá a Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is.

A másik közbeszerzés az Örvényes-Tihany közötti, 3,3 kilométere hosszú kerékpárút építésére szólt. Ezt 520 millió forintért vállalta a nyertes cég, akivel március 11-én kötött szerződést a NIF. Ezen a tenderen a Strabag Építő Kft., az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., valamint a Colas Út Építőipari Zrt. indult még.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes Hazai Építőgép Társulás Szolgáltató Zrt. 2000-ben alakult. A jegyzett tőkéje 60 millió forint, a jelenlegi tulajdonosok nem szerepelnek az adatok között. A 2019-es üzleti évet 706 millió forint nettó árbevétel mellett 296 millió forint adózás előtti veszteséggel zárta a cég – írja a napi.hu.