Új kamerák figyeli Hévíz utcáit (heviz.hu)

Bővült és modernizálódott a városi térfigyelő- és rendszámfelismerő kamerarendszer Hévízen. A frekventált közterületeken, csomópontoknál két ütemben, összesen 37 kamerát szereltek fel, melyeket a rendőrőrshöz és a közterület-felügyelethez kötöttek be. A rendszert az önkormányzat saját forrásból fejlesztette és bővítette 72 millió forint értékben-  a heviz.hu beszámolója szerint.

.Az ünnepélyes átadáson elhangzott, hogy  országos viszonylatban Zala megye a legbiztonságosabb megye, Hévíz pedig a legbiztonságosabb település, s ez az egyik legkiemeltebb választási szempont a turizmus tekintetében- számol be honlapján a város önkormányzata.

A frekventált közterületeken, csomópontokon az első ütemben összesen 37 kamerát szereltek fel, melyeket a rendőrőrshöz és a közterület-felügyelethez kötöttek be. A város közigazgatási területére érkező utak „belépési pontjain” rendszámfelismerő kamerákat telepítettek, melyek értékelhető éjszakai képeket is képesek készíteni. A második ütemben további tíz új helyszínen 18 kamerát telepítenek, erre további 17 millió forintot fordít a város.