Új gépek érkeztek a balatonfüredi ipari parkba

Egy önjáró, elektromos seprőgép illetve egy tolólappal, sószóróval, hidraulikus meghajtású útseprő kefével, szárzúzóval ellátott kommunális traktor érkezett az ipari parkba. Az eszközök beszerzését az 1,1 milliárdos uniós program fedezte, melynek keretében bővítik a Probio telephelyét, az ipari parkban új épületek épültek és elkészült az elkerülő út is.

Az ipartelepítés infrastrukturális feltételeinek megteremtése Balatonfüreden elnevezésű projekt az Európai Unió és Magyarország támogatásával valósul meg. A támogatási összeg 1, 135 milliárd forint – írták a város honlapján.

A program részeként a Probio telephelyén parkolókat építettek, külön a személyautók és a teherautók számára.
Az Aszófői út melletti ipari parkban elkészült egy 700 négyzetméteres csarnoképület, amelyben egy autómosó, raktárhelyiség, szociális blokk öltözővel, WC-vel, irodával kapott helyet, valamint megépült egy 300 négyzetméteres tároló, amelyben a biomassza kazán kapott helyet.
Befejezték a szennyvíz csatorna-, és a csapadékvíz csatorna-, a nyomóvíz vezetékek illetve az ivóvíz szerelvényaknák építését is.

A hulladéklerakóban kiváltották a régi légvezetékes hálózatot és egy új transzformátor állomás épült. A külső villamos hálózat kivitelezési munkálatai is elkészültek, új kandelábereket állítottak. Megoldották az ipari park szennyvízelvezetését és ivóvíz vezeték hálózat kiépítését. Átadták a Vázsonyi utat és a Bajcsy Zsilinszky utcát összekötő 500 méteres ipari elkerülő utat.

A TOP-1.1.1-16-VE1-2019-00009 projekt keretében még ez év augusztusban egy ózongenerátoros tömörítő konténert és egy szállító járművet is beszereznek.