Új elektromos töltőállomások Füreden (balatonfured.hu)

A Zákonyi úti mélygarázsban az MVM Mobiliti ügyfelei április 19-től már a társaság szolgáltatási körébe tartozó AC-gyorstöltőkön érvényes 100 Ft/kWh áron tölthetik elektromos járműveiket – írja a balatonfured.hu.

A Zákonyi Ferenc utcai 190 férőhelyes, akadálymentesített mélygarázsban összesen öt darab, ilyen e-töltő várja a villanyautósokat. A töltők közül kettő már igénybe vehető, a másik hármat hamarosan beüzemelik. A 22 kW-os AC-töltők egyenként egy gépjármű töltését tudják ellátni.

Balatonfüreden a parkolásért már a zöld rendszámos autóknak is fizetniük kell, így a Zákonyi utcai mélygarázsban a töltés ideje alatt is fizetős a parkolás, amely a legújabb fejlesztésnek köszönhetően már a Mobiliti applikációból is elindítható, zárt és felszíni parkolás során is.

A most átvett öt töltő mellett a Mobiliti a Zákonyi utcában üzemeltet egy 2×2 kW-os AC-töltőt, a Rekreációs Központnál egy 50 kW-os DC-töltőt, valamint a Tesco parkolójában további két AC-töltőoszlopot 2-2 töltési ponttal, így a városban összesen már 12 töltési pont áll az ügyfelek rendelkezésére. A tervek szerint a jövőben tovább bővülhet a töltési pontok száma a várossal való együttműködésnek köszönhetően.