Új buszok állnak forgalomba a Balaton déli partján (sonline.hu)

Új buszokat állított forgalomba a Volánbusz Somogyban. A Credo típusú 75 ülőhelyes szólóbuszokat szerdán adták át Kaposváron az autóbusz-pályaudvaron. Egyelőre még csak néhány busz érkezett meg a megyébe, a nyár végére azonban mind a 24 jármű munkába áll.

A sárga színű, alacsony padlós buszokkal első sorban Kaposvár, Siófok, Tab, Nagyatád, Csurgó, Marcali, Fonyód és Balatonboglár térségében találkozhatnak az utasok – írja a sonline.hu.

A kevés károsanyag kibocsátású, dízelmotor hajtású buszokat légkondival, elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerával, kerekesszék és babakocsi számára kialakított speciális férőhellyel, valamint üléspáronként egy-egy USB-csatlakozóval szerelték fel. Eigner János, a Volánbusz Somogy megyei forgalmi üzemvezetője a szerdai buszátadó ünnepségen elmondta, a megyébe mintegy 250 busz található. A járművek átlagéletkora több mint 14 és fél év, az új buszokkal viszont 12 évre csökken majd. Hozzátette: az országos buszflotta fiatalítása jövőre is folytatódik. A programnak köszönhetően a meglévő járműpark negyven százaléka újulhat meg.

Witzmann Mihály, Siófok és térségének országgyűlési képviselője az eseményen elmondta, a hozzátartozó 71 település közül ötvenhatot érintenek majd az új buszok, emelve ezzel a közlekedés színvonalát. Hozzátette, a településeket összekötő utak közül több is megújult az elmúlt években Somogyban.