Új bölcsődeszárnnyal bővült az óvoda Herenden, Katolikus Óvoda épül Ajkán (veol.hu)

A Hétszínvilág Óvoda és Bölcsőde meglévő épülete új csoportszobával és kiszolgálóhelyiségekkel bővült. A beruházást bruttó 200 millió forintos TOP-os pályázati forrásból valósította meg az önkormányzat. Ajkán közben letették a Szent István Római Katolikus Általános Iskola óvoda épületének alapkövét. 

 

A Laver Kft. kivitelezésében készült fejlesztés során egy 13 kisgyermek fogadására alkalmas bölcsődei csoportszobával és kiszolgálóhelyiségekkel bővült a Hétszínvilág Óvoda és Bölcsőde Herenden.  Az ünnepélyes átadón Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte, hogy az új épületrésszel a gyerekek jövője újul meg, modern bölcsődeépülettel gazdagodott Herend városa – tudósított a veol.hu.

Jánszky Lajos László polgármester a bruttó 200 millió forintos beruházás kapcsán megjegyezte, hogy a város együttműködési szerződést kötött a szentgáli önkormányzattal, amelynek keretében szentgáli gyerekeket is fogadnak a bölcsődében. Így jött ki a bővítéshez szükséges gyermeklétszám. Herend városa napjainkban dinamikusan fejlődik, mintegy 100 telek talált gazdára az óvoda közelében, úgyhogy a gyereklétszám is bővülni fog a településen. A polgármester elmondta még, hogy a projekt során át kellett építeni az óvoda udvarán áthaladó városi szennyvízvezetéket, megújult az intézmény régi épületének tetőszerkezete, és a régi csoportszobákat is felújíthatták a pályázati forrásból.

Egy óvoda építése az új nemzedék megjelenését is jelenti, egy olyan helyszín, ahol az idősek át tudják adni a tudást ennek az új nemzedéknek. Aki óvodát épít az előtt fényes jövő áll, mely jövőben az állam és egyház kapcsolata akkor a legnemesebb, amikor összefogva egy nemzedéknek olyan épületet, közösséget építenek, ahol a fiatalok tanulni tudnak, az idősek tanítani és tapasztalataikkal gazdagabbá tenni a tósokberéndéiket is – fogalmazott Navracsics Tibor kormánybiztos Ajkán a Szent István Római Katolikus Általános Iskola óvoda épületének alapkőletételén.

Dr. Udvardy György a Veszprémi Főegyházmegye érsek főpásztora áldást kért az elhelyezett időkapszulára, melyet aktuális üzenetekkel láttak el.  Rieder András a Szent István Római Katolikus Általános Iskola igazgatója úgy fogalmazott, hogy ezt a hétköznapot az aranyozza be, hogy a katolikus óvoda alapkövét helyezik el. Megkívánjuk őrizni a múltat, a jelent és most ezen a napon a jövőt kezdjük építeni – fogalmazott Rieder András.