Tűzifaadománnyal segítik a rászorulókat – Sajtótájékoztatót tartottak Keszthelyen (zaol.hu)

Idén hatvan zalai rászoruló részesül abból a tűzifaadományból, melyet a Zala Megyei Védelmi Bizottság juttat el a településekre. Csütörtökön Keszthelyen Cser Istvánné kapott tüzelőt. Az átadás alkalmával sajtótájékoztatót is tartottak a jótékonysági akcióról, melynek célja a legrászorultabb családok tűzifával és tartós élelmiszerrel való ellátása, segítése – írja a zaol.hu.


Már nyolcadik éve, hogy a Zala Megyei Védelmi Bizottság tüzelővel segít a megye rászoruló lakóinak. Idén másfél millió értékű az az adomány, melyet a tűzifa akció keretében szétosztanak. Idén hatvan családnak vagy egyedülállónak adnak át adományt a megye minden részén. Csütörtökön Keszthelyen tartottak sajtótájékoztatót az idei téli jótékonysági programról.

-A Zala megyei Védelmi Bizottság évről évre a hideg téli napok beköszöntekor gondol arra, hogy segélyt juttasson el a rászorulóknak a fűtési költségek csökkentése érdekében – mondta el dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke, megyei kormánymegbízott a keszthelyi családi ház udvarán megtartott sajtótájékoztatón. Arról is szólt, hogy a polgármesterek segítségével döntik el, hova kerüljön a tüzelő, mely mellé tartós élelmiszerekből álló csomagot is átadnak a rászorulóknak. A sajtótájékoztatón kérdésünkre válaszolva az is elhangzott, hogy a megyében egyébként ez volt az ötvenötödik helyszín, Keszthelyen és térségében pedig 12 család részesült tüzelőben. A tűzifaátadáson és sajtótájékoztatón jelen volt Manninger Jenő országgyűlési képviselő is. A város képviseletében Vozár Péterné alpolgármester a Zala Megyei Védelmi Bizottság akciójának jelentőségéről és a rászorulók segítésének fontosságáról osztotta meg gondolatait a jelenlevőkkel.

-Nyilván mi a magunk keretei között igyekszünk a rászorulókon segíteni, akár tűzifával is, de mindenképpen nagyon jól esik, hogy évente a mi városunkba és térségünkbe is elhozzák a tűzifát – mondta Vozár Péterné.