Turizmus Világnapja – ezek a balatoni helyszínek kapcsolódtak a programsorozathoz

Holdfénytúra, betűkeresés, VR-élmények, mókusles, padavatás, helyi ízek kóstolója és még egy sor kreatív program várja az érdeklődőket országszerte a Turizmus Világnapján, szeptember 27-én és a hónap utolsó napjaiban a Tourinform irodák szervezésében.

Akárhol érjen is bennünket szeptember vége, érdemes betérni a helyi vagy környékbeli Tourinform irodába, mert a szeptember 27-i Turizmus Világnapjához kapcsolódóan országszerte rengeteg érdekes programmal készülnek a Magyarország turisztikai kínálatát legjobban ismerő szervezők – írja a turizmus.com.

Egyéni sétaútvonalak, vezetett túrák, az esemény idejére megnyíló különleges helyszínek – csupa olyan élmény, amely máskor nem, vagy csak ritkán élhető át. A legtöbb program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, és jellemzően a városi Tourinform irodától indul.

Igazi kuriózumnak ígérkezik a holdfénytúra Szigligeten pénteken. Vajon milyen lehetett a naplemente a 16. században? Erről is szó lesz a várnéző túrán, mely során feltárulnak a közel 800 éves erődítmény titkai.

Badacsonyban vezetett bortúrákat valamint élménytúrákat kínálnak a borvidéken, míg Balatonfüred tematikus sétáin anekdotákat hallhatnak Blaha Lujzáról és Jókai Mórról, valamint a legelsőnek mondott 1825-ös Anna-bálról és a hozzá fűződő hagyományokról. A sétán a vendégek megcsodálják a város ikonikus épületeit is szerdán.

Tihanyban szombaton szüreti családi túra várja a látogatókat a Belső-tó körül,   Tapolcán pedig „élő iskolaórát” tartanak turizmus tagozatos helyi diákok részére, akiknek bemutatják az irodát, annak szolgáltatásait, működését.  Vonyarcvashegyen Festetics-túrát tartanak szerdán, Zamárdiban pedig kerékpáros és SUP túrát is szerveznek.

Siófokon „Szobrok, séták, emlékek… avagy kódfejtő séta Siófokon” címmel tartanak programot szerdán és szombaton délután.