Turisztikai tanösvényt terveznek Keszthelyen az egykori kemping területén (zaol.hu)

Kerítést bontott Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Nagy Bálint polgármester a Helikon strand melletti egykori kemping bejáratánál. Itt a tervek szerint turisztikai tanösvényt alakítanak ki.

Manninger Jenő emlékeztetett, a kormány 400 millió forintot biztosít a Balaton-parti tervek elkészítésére, a munka pedig elindult, amelynek egyik fontos szempontja, hogy megnyissanak évtizedek óta lezárt területeket, s az eddigieknél is több helyen lehessen közvetlenül eljutni a tóhoz – tudósít a zaol.hu.

A képviselő elmondta, a Libás strandtól egészen a tavaly megnyitott kutyás piknikkertig húzódik majd a néhol promenádos, máshol gyalogút jellegű sétány, ami a város új attrakciója, látványossága lesz.

Nagy Bálint polgármester felidézte, az elmúlt fél évben a szakmai szervezetek mellett a helyiek is elmondhatták véleményüket, megfogalmazhatták ötleteiket a tervezett fejlesztésről, amely jelentősen átalakítja a Balaton-part képét.

A teljes partszakaszon végigfutó ligetes, árnyas parti sétány része lesz az a turisztikai tanösvény is, amelyet a volt kemping területén, két hektáron alakítanak ki.

Nagy Bálint tudatta, az elmúlt hónapok tárgyalásain elérték, hogy magántulajdont is használhat a város a beruházáshoz.

A birtok jelentős része pedig az állami vagyon része: a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatósággal már aláírták azt a megállapodást, miszerint jelképes bérleti díjat fizet a szervezetnek az önkormányzat, hogy ott megvalósíthassa elképzeléseit.

Manninger Jenő és Nagy Bálint a sajtótájékoztató után szimbolikusan egy feszítő vágó segítségével megbontotta az egykori kemping kerítését, jelezve, hogy a fejlesztések eredményeként ezen a ponton is megnyílik majd az út a part felé.

Ugyanakkor hangsúlyozták, a terület még nem használható, hiszen a tervezési fázisnál tartanak, amelynek eredményét a közeljövőben bemutatják a nyilvánosság előtt.