Tudásközpont épül Balatonfüreden (Füred TV)

Épül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tudásközpontja Balatonfüreden. A kétezer négyzetméteres épület a Fürdő utcában 1,2 milliárdos uniós támogatásból valósulhat meg. 

Többfázisú tudásközpont fejlesztés valósul meg Balatonfüreden, ennek második üteme zajlik most a Fürdő utcában – derül ki a Füred TV riportjából. A 2350 négyzetméteres Rendszertudományi Innovációs Központ mellé most épülő Tudáscentrum struktúrájában és stílusában is illeszkedik majd a szomszédos épülethez.

Az innovációs negyed tervei között szerepelnek minden korosztály számára képzési programok. A tananyaghoz kötött képzések mellett a vállalkozókat is szeretnék megszólítani. A kétszintes tudáscentrum együtt alkot majd egy új innovációs negyedet a városban – mondta el Kottán Attila a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kancellárja. Hozzátette: a tudáscentrum a digitalizációval, informatikával és ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal jelenik meg a térségben – egyetemi képzéseket, továbbképzéseket biztosít majd. Kitért arra is, hogy a tervekben szerepel egy harmadik ütem megvalósítása is, mely ipari gyártóműhelyeknek adna otthont. Ezzel teljessé válna a városban egy olyan innovatív megoldás, mely egyszerre tudná kiszolgálni a felsőoktatás, közoktatás, felnőttképzés és környékbeli vállalkozók igényeit.

Az építkezéssel párhuzamosan zajlik a szakmai képzési programok kidolgozása valamint a szolgáltatás csomagok összeállítása. Ezeket kínálják majd a térség vállalkozásainak valamint leendő hallgatóknak, partnereknek.