Trianon emlékművet állítanak a Hősök kertjében Balatonkenesén

A trianoni évforduló emlékművéről, védőoltások önkormányzati támogatásáról is döntöttek a képviselők a legutóbbi testületi ülésen. Az éves kenesei rendezvényterv szintén téma volt az ülésen.

Jurcsó János polgármester arról beszélt, hogy a Kultúra Háza munkatársai, valamint a civilek, továbbá koncertszervezésben jártas szakember bevonásával körvonalazódik az idei rendezvényterv, néhány héten belül ismertek lesznek a fellépők és a programok költségvetése is. A cél, hogy minél színvonalasabb programok legyenek Balatonkenesén. A tervek szerint idén is lesz lecsófesztivál, így az augusztus 20-ához kapcsolódó hosszú hétvégén négy napos rendezvényi kavalkádra lehet majd számítani – idézi a polgármestert a város honlapja.

Szabó Tamás, a kulturális ügyekért felelős bizottság elnöke köszönetét fejezte ki azoknak, akik a rendezvényterv kidolgozásában közreműködtek, és külön kiemelte a helyi civil szervezetek szerepét. A pénzügyi bizottság elnöke, Ambrus Gábor pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a környékbeli vállalkozók számára lehetőség van ezeknek a rendezvényeknek, koncerteknek a szponzorálására, egyúttal a kenesei kulturális élet támogatására.

Az ülésen egyhangú döntés született a Trianoni Békediktátum 100 éves évfordulójára tervezett emlékmű támogatásáról, amely a Hősök kertjében lesz felállítva várhatóan tavasszal. A megvalósítást magánszemélyek, civilek, vállalkozások is támogathatják, melynek lehetőségeiről hamarosan tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.
Elfogadták a képviselők a 6 hónapos gyermekek rotavírus elleni védőoltásának térítésmentes biztosításáról szóló előterjesztést, valamint a polgármester javaslatára határoztak arról, hogy 1 millió forinttal támogatják a gyermekek fertőző agyhártyagyulladás elleni védőoltását, amely összeg igény szerint tovább növelhető.