Traktoros fénymenettel hangolódnak Kéthelyen (sonline.hu)

Van, ahol a házakat díszítik fel a lakók, s olyan település is, ahol adventi ablakokra vadásznak, Kéthelyen pedig a munkaeszközeiket öltöztették ünnepi díszbe a helyi gazdálkodók. Nem mindennapi látványban lehetett részük azoknak, akik szombat este kinéztek az ablakon, hiszen a Kéthelyi Gazdakör fénytraktoros felvonulást tartott – írja a sonline.hu.

Fotós: M.B.

Fényárban úsztak a traktorok szombat este Kéthelyen. Schmidt László, a Kéthelyi Gazdakör elnöke elmondta: Félix Árpád ötlete alapján az adventi gyertyagyújtást követően a falu központjából indultak a helyi és környékbeli gazdák kivilágított traktorokkal és a szüreti felvonulás megszokott útvonalán az egész faluba körbementek.

– A húsz traktor és az önkéntes tűzoltóság gépjárműve vonult végig a falun karácsonyi zeneszó mellett, a gyerekek felszálltak a gépekre és sokan az út mellett fotózták a kivilágított járműveket – mondta el Schmidt László. Hozzátette: saját traktorját 114 méter fényfüzér díszítette.

Szeretnének hagyományt teremteni a felvonulással, jövőre is tervezik, hogy az adventi időszakban meglepik a kéthelyieket.

A helyiek mellett a környékbeli településről is érkeztek érdeklődők a felvonulást megnézni.

Legközelebb december 10-én találkozhatnak a helyiek a traktoros fénymenettel, majd december 17-én a helyi termelői piacon a gépeket ki is próbálhatják a gyerekek. – Az a célunk, hogy megszólítsuk a fiatalokat és egy kis ünnepi hangulatot teremtsünk a faluban – emelte ki  Schmidt László.