Továbbra is magas árakra kell számítani a Balatonnál az infláció miatt (atv.hu)

Balatonon a legolcsóbb szállásajánlatok 200 ezer forinttól indulnak 7 éjszakára. Az utazási szakértők szerint egy időben lefoglalt repülőjeggyel Bulgáriában és Görögországban is olcsóbban nyaralhatunk. Az étkezés és a strandolás is költséges az ATV Híradójának riportja szerint.

Róma, az olasz főváros a világ 11. leglátogatottabb turisztikai célpontja. A szakértő szerint a következő hetekben jóval olcsóbban utazhatunk európai nagyvárosokba. Rómába a repülőjegy 4 főre oda-vissza már 113 ezer forinttól elérhető július utolsó hetében, családi szállás 7 éjszakára 200 ezer forinttól található a legnagyobb kereső portál ajánlata alapján. Az olasz infláció pedig töredéke a magyarnak, 6,4 százalék volt májusban.
Hirdetés

Ugyanezt a Balatonnál jóval drágábban lehet kihozni: a magyar tengernél szinte luxusnak számít a pihenés. Csúcsszezonban a családi szállás 7 éjszakára apartman esetén 200 ezer forinttól indul, a legolcsóbb szállodai ajánlat pedig 380 ezer forint. A kemping árak is borsosak: 7 éjszakáért 120 és 180 ezer forint közötti összeget kell fizetni. Erre jön a benzin vagy vonatjegy költsége.

A legtöbb kiadást azonban az étkezés jelentheti, a 21,5 százalékos infláció mellett jól meg kell gondolniuk a családoknak hol és mit esznek. Az északi parton a strandbelépők 1200-2000 forint között mozognak, a gyerekjegy ennél olcsóbb, egy hétre ugyanakkor ez jelentősen növeli a kiadásokat.

A további részletek itt találhatók.