Tovább fejlesztik a strandokat Balatonföldváron

Ötödszörre is nyert a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán Balatonföldvár. A két strandra összességében elnyert mintegy 60 millió forintos pályázati forrásból az alábbi fejlesztések valósulnak meg: akadálymentesítés, térburkolat felújítása, térvilágítás korszerűsítése, zöldterületek fejlesztése: sövényültetés a meglévő gyalogos sétányok mellé. Emellett a tervek között szerepel árnyékolók kihelyezése, napelemes elektromos kerékpártöltők telepítése, kültéri zuhanyzók felújítása.

 

A strandok biztonságos működtetéséhez szükséges defibrillátor és mentőkatamarán beszerzése is sor kerül a pályázatból – írják a város honlapján.

A strandfejlesztésnek köszönhetően mára már a Keleti és Nyugati strandra érkező vendégeket egy teljesen megújult család barát környezet fogadja. Új lépcsőlejárókat, egységes megjelenésű információs táblákat helyeztek ki. A régi vizesblokkokat és beltéri öltözőket felújították az elmúlt években.  Családbarát WC-t ,Baba- mama barát szobát alakítottak ki, valamint öltözőkabinokat építettek a pályázatban előírt arculati kézikönyv szerint. A most elnyert támogatás egy újabb lépés a minőségi turizmus megteremtése felé városunkban.

Az elmúlt öt évben a két strand fejlesztésére több mint 350 millió forint pályázati forrást nyert Balatonföldvár.