Töretlen Hévíz népszerűsége

14,3 százalékkal nőtt tavaly a vendégéjszakák száma 2015-höz képest Hévíz kereskedelmi szálláshelyein. 50 országból, közel 230.000 vendég, több mint 1.076.000 éjszakát töltött el 2016-ban a városban- hangzott el a település turisztikai eredményeiről tartott sajtótájékoztatón.

Az önkormányzati adóbevallások szerint magánszálláshelyeken 121.661 éjszakát töltöttek a vendégek, ami 22 %-os növekedés az egy évvel korábbihoz képest- idézi a sajtóközlemény  Papp Gábor polgármestert.

Horváth Orsolya a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. igazgatója arról beszélt, hogy a legnagyobb volumenű növekedést –  18,6%-ot –  a belföldi piacról tapasztalták.    122 575 belföldi vendég átlagosan 3,4 éjszakát töltött Hévízen, ami jól mutatja, hogy leginkább a wellness és spa élmények jelentik a legnagyobb vonzerőt. A külföldről érkezők közül az osztrák vendégek számában a legmarkánsabb, 17, 3%-os a növekedés, de egyre többen érkeznek  Németországból , Csehországból Szlovákiából Oroszországból és Ukrajnából is.

A vendégek a legfrissebb elemzések szerint már nem minőség kategóriákat keresnek, hanem szolgáltatás csomagokat és élményeket. Ezt a trendet kihasználva a magánszálláshelyek is sikeresen tudnak piacra lépni és versenybe szállni a vendégek kegyeiért.

Hévíz Város Önkormányzata a TDM Egyesülettel karöltve ebben nyújt segítséget a minőségfejlesztési pályázatával, ami kifejezetten a magánszemélyek által üzemeltetett vendégházakra irányul. A tavalyi évhez hasonlóan 16 millió forintos keretre lehet pályázni február 28-ig. 2016-ban összesen 95 magánházban valósultak meg fejlesztések, amelyeket a nyári szezonban már a vendégek is élvezhettek. A legkedveltebb fejlesztések a WiFi kiépítés, a síkképernyős TV-k és a konyhai kisgépek voltak.

A város idén közel  2,9 milliárd forintból gazdálkodik, melynek bevételi oldalán az idegenforgalmi adó bevétele meghaladta a félmilliárd forintot.

(12:30)