Virág helyett tojásba borult Kéthely meggyfája (sonline.hu)

Színesebbnél-színesebb tojások borítják Kéthely központjában az öreg meggyfát. A településen már ötödik éve hagyomány, hogy húsvét előtt kiválasztanak egy elszáradt vagy egy olyan fát, amelyet tulajdonosa ki szeretne vágni, majd a település központjába szállítják, ahol felállítják és különféle tojásdíszeket aggatnak rá.

(Fotó: sonline.hu)

A fadíszítés az egész falut megmozgatta és mintegy kilencezer hungarocell, tyúk, emu, liba strucc, faragott és textil tojást került a meggyfára.

– Bárki tehet még rá díszt – mondta Molnár Balázs Kéthely polgármestere. – Az alsó ágakat próbáltuk üresen hagyni, így aki ellátogat településünkre aggathat még rá tojást. Nyílt egy kis üzlet is a faluban, ahol lehet vásárolni különféle ajándéktárgyakat, a díszítéshez pedig tojásokat. Ennek a bevételét jótékony célra ajánljuk fel, rászoruló gyereknek szervezünk utazást. Az idei újdonság, hogy nyúljelmezbe öltözött emberek járkálnak majd az idelátogatók között, hogy jókedvre derítsék őket – fogalmazott a polgármester. Molnár Balázs hozzátette: a tojásfát, amely április utolsó hétvégéjéig áll majd, vélhetően idén is több tízezren csodálják meg -írja a sonline.hu.