Több településen továbbra is kifogásolt a levegőminőség (mti)

Már sehol sem számít egészségtelennek, de több településen még mindig kifogásolt a levegő minősége a magas szálló por koncentráció miatt. A környéken két Veszprém megyei településen romlott a levegő minősége. 

A Tisztifőorvos Facebook-oldalán hétfőn azt írták: számos helyen továbbra is kifogásolt volt a levegő minősége az országban. Régiónkban Várpalotán és Veszprémben, de számos más pontján is az országnak, így Budapesten, Debrecenben, Dunaújvárosban, Egerben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Putnokon, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Vácon, továbbra is meghaladt az egészségügyi határértéket a kisméretű aeroszol részecskék koncentrációja.
Mint kiemelték: elsősorban a helytelen lakossági tüzelés következtében a levegőminőség a késő délutáni és esti órákban általában romlik.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ külön felhívta a kerékpárral közlekedők figyelmét, hogy rossz levegőminőség esetén lehetőleg kerüljék a forgalmas útvonalakat és viseljenek megfelelő védőmaszkot. A gyermekek egészségének megóvása érdekében arra figyelmeztetnek, hogy a gyermekek lehetőleg kevesebb időt töltsenek a szabadban.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden még mérsékelt marad a légmozgás. Szerdán várható, hogy többfelé megélénkül, néhol megerősödik a szél.