Több mint 13.000 gól egy hét alatt Veszprémben

Véget ért az egy hetes, XXIII. Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál Veszprémben. A 17 országból érkező több mint 100 csapat idén is rengeteg mérkőzést játszott le, és több mint 13.000 gólt dobott be az 5 játéknap alatt – közölték a szervezők.

Az idei Cell-Cup immáron a XXIII. volt a kézilabda kupa történetében. Az elmúlt évekhez hasonlóan a torna központját Veszprém adta, de a környező települések – így Balatonfüred, Várpalota, Alsóörs és Nemesvámos –  is helyszínei voltak az eseménynek.

Ebben az évben is nagy volt az érdeklődés a torna iránt, 17 ország több mint 100 csapata mérkőzött meg egymással. Regionális és nemzeti válogatott csapatok mellett  neves hazai klubok is megmérettették magukat. Így léptek pályára egyebek mellett a Telekom Veszprém, a Pick Szeged, a győri Audi ETO vagy a kuwaiti, taiwani, izraeli, lengyel, német, norvég, svéd, román stb csapatok növendékei is.

A hétfőn kezdődött rendezvény első napi mérkőzései és a Veszprém Arénában tartott nagyszabású megnyitója után egészen a péntek estig, ugyan itt megrendezett döntőkig és zárógáláig nagyon sok izgalmat tartogatott. A regisztrált résztvevőket esti szórakoztató programok – így például diszkó, hajókázás, állófogadás, szépségverseny – szórakoztatta, de a nyitó és zárógála is sokak számára felejthetetlennek bizonyult, legyen szó játékosról vagy más érdeklődőről – hiszen a nagyobb rendezvények az érdeklődők előtt is nyitva álltak.

A számok kedvelőinek pedig álljon itt a torna 5 napjának eredménye:
5 játéknap, 5 település, 8 helyszín, 17 ország, 101 csapat, 341 mérkőzés, több mint 13.000 belőtt gól. 8 korosztály (4-4 férfi/fiú és női/lány). A női kategóriák 43%-a volt magyar csapat, akik a dobogós helyek 58%-át vitték el: 2 első, 3 második és szintén 2 harmadik helyezéssel büszkélkedhetnek. A férfi/fiú kategóriában játszó magyar csapatok (38%) 2 első, 2 második és 3 harmadik hellyel  dobogós helyezések szintén 58%-át hozták el.

A résztvevő jákékosok, edzők visszajelzése alapján az idei kézilabda torna is nagyon színvonalasra és hasznosra sikerült, legyen szó helyezés eléréséről, tanulásról vagy felkészülésről. Már most többen is jelezték jövő évi részvételi szándékukat, így szinte biztosak lehetünk abban, hogy jövőre is rangos tornára és izgalmas mérkőzésekre számíthatunk.

A Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál 1997. augusztus 17-én indult útjára a Vas megyei Celldömölk városában. Ebben az évben 4 korosztályban, a 7 országból érkező 42 együttes szerepelt az eseményen. A színvonalas rendezésnek köszönhetően a résztvevő csapatok száma folyamatosan nőtt, így a kisvárosi helyszín már nem bizonyult elegendőnek a fesztivál lebonyolításához. Előbb Pápára, majd 2005-től Veszprémbe költözött a Cell-Cup.

A részvevő csapatok száma pedig egyre többször megközelítette a 200-at. Az elmúlt 22 évben több mint 2238 csapat több mint 41.840 versenyzője fordult meg Nyugat – Dunántúlon  55 országból.

A szervezők mindig is fontosnak tartották az esemény fesztivál jellegét, azaz a sport mellett kulturális és szabadidős programot is kínáltak a sportolóknak és a vendégeknek.