Több jut a balatoni kerékpáros turizmus fejlesztésére

Az új, kerékpárutak fejlesztéséről szóló kormányhatározatban jelentősen magasabb a Balatoni kerékpárút hálózat fejlesztésére szánt forrás, mint amit a nyár elején visszavont, 300 milliárd forintos, balatoni kormányhatározat tartalmazott – közölte Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke a hirbalaton.hu-val.

A Balaton régió önkormányzatait tömörítő szervezet vezetője üdvözölte a kerékpárút fejlesztésekről szóló kormányhatározatot. Hangsúlyozta, hogy komoly, kiaknázatlan lehetőségek rejlenek még a balatoni kerékpáros turizmusban, ezért fontos, és időszerű az ehhez szükséges infrastruktúra fejlesztése.

Balassa Balázs szerint a Balaton térsége sokat profitálhat abból, hogy a kormány kiemelten foglalkozik a kerékpáros turizmussal. A Budapest-Balaton kerékpárút megépítésére, illetve a Balatoni Bringaút megújítására szánt forrással a BSZ biztosítva látja az anyagi hátterét a Balatoni Bringaút korszerűsítésének, bizonyos szakaszai szélesítésének, valamint a még hiányzó szakaszok megépítésének. Nagy előrelépést jelent, hogy újabb kerékpárbarát szolgáltatások is megvalósulnak a térségben 2018-ig – tette hozzá.

(22:14)