Több fegyvert is engedély nélkül tartott a gyenesdiási lövöldöző (TV Keszthely)

Ahogyan arról korábban a hirbalaton.hu is beszámolt: rálőtt feleségére, majd önkezével véget vetett életének egy férfi hétfőn Gyenesdiáson. A válófélben lévő nőre a családi házukban, majd az utcában is tüzet nyitott az elkövető. A 45 éves hölgy maga ment be a keszthelyi kórházba, súlyos állapota miatt Nagykanizsára szállították, ahol megműtötték. Több fegyvert és lőszereket tartott engedély nélkül otthonában a tettes.

A Terrorelhárítási Központ is kivonult Gyenesdiásra, a Jókai utcába. A lövöldözés 14.30 körül volt, de még este is gépfegyverrel felszerelt terrorelhárítók zárták le az érintett utcát. A környéken lakók elmondása szerint drónokat is bevetettek a különleges egységek. A rendőrség közlése szerint a 45 éves hölgyre előbb a lakóházban lőtt a férfi egy maroklőfegyverrel, majd az utcán, a menekülő asszonyra a jármű szélvédőjén áthatoló lövést is leadott. A házaspár viszonya korábban megromlott, értesüléseink szerint válófélben voltak. A nő a keszthelyi kórházba hajtott, ahonnan súlyos sérülései miatt Nagykanizsára vitték, ahol megműtötték.

„Az elkövetőt a Terrorelhárítási Központ Műveleti Egységének közreműködésével a helyszínen felkutatták. A rendőrök azonban már csak a férfi halálát tudták megállapítani, önkezűleg vetett véget életének. Az eset körülményeit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűntető eljárás keretében vizsgálja” 

– nyilatkozta a TV Keszthelynek Cséber Benjámin, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrség azóta azt is közölte, hogy több fegyvert és lőszereket tartott engedély nélkül otthonában a férfi.Információink szerint a tettes hévízen, egy szállodában dolgozott szakácsként. Feleségével már korábban megromlott a viszonyuk, a most hetedik osztályos lányával az asszony el is költözött a férjtől. A helybeliek elmondása szerint másokkal szemben is agresszív volt a férfi, többen azt is mondták, nem volt normális, nem volt beszámítható a viselkedése.