Több ezer látogató a szigligeti Süllőfesztiválon (veol.hu)

A Balaton négy évszakossá tételén dolgozunk évek óta, miközben a település tudja a titkot. Ilyen programok kellenek a vendégeknek. Erről beszélt a XIII. Süllőfesztivált megnyitva Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő.

– Kellenek ehhez az ilyen és hasonló programok, amelyek idecsalogatják a turistákat. Örülök, hogy a Süllőfesztivál mára kiváló hagyománnyá érett, mindenhol ismert. A legnépszerűbb nyugat-balatoni esemény a szeptemberi badacsonyi szüret után. Minden remény megvan arra, hogy a jövő év még jobb lesz az egyébként is évről évre fejlődő idegenforgalom szempontjából – mondta.

Rig Lajos országgyűlési képviselő elismerte a település törekvését, gratulált, hogy immár tizenhárom éve népszerű a fesztivál. – fesztiválok tekintetében Veszprém megye kiemelkedő, hiszen három jelentős esemény is van ősszel, amely sikerrel csalogatja a vendégeket. A tapolcai süllő-, a szigligeti pisztráng- és a hamarosan kezdődő gardafesztivál. A gasztronómiai élmények mellett itt minden egyben van, itt valóban sikerült kitolni a szezont – mondta.

Balassa Balázs polgármester leszögezte, hogy Szigliget a nyáron kívüli programkínálat zászlóshajójává vált. – Ahhoz, hogy a vendégeket hosszú időn át itt tudjuk tartani, elengedhetetlenek a programok, szolgáltatások. Ma már szinte nincs olyan település, ahol ne lenne valamilyen hasonló halas esemény. Kilenc éve még csak Szigligeten volt téli csobbanás, mára egyre több helyen népszerű a program. Büszkék vagyunk rá, hogy utat mutatunk, kreatívak vagyunk. Tavaly elindítottuk a szintén egyedülálló szolgáltatás- sorozatot: Szigliget az első, ahol egész évben nyitva van a strand, van vendéglátóegység, jégpálya, itt van az ország legnagyobb merülőmedencéje a szauna mellett – mondta a polgármester. Hangsúlyozta: a térség vezetőinek, turisztikai szakembereinek egy a célja, a fejlesztések, a turisztikai kínálat megteremtése – írja a veol.hu.