Több ezer bringás lepte el a Balatont (sonline.hu)

Első alkalommal indult el Siófokról Magyarország legnagyobb kerékpáros túrája. A McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton keretében összesen háromezren rajtoltak el az Újhelyi Strandról, hogy az öt különböző táv közül valamelyiket választva, a tó körül tekerjenek. A rendezvény olyan népszerű volt az idén is, hogy már hetekkel a rajt előtt minden nevezés elkelt.

A legelszántabbak reggel 6 órától folyamatosan, kisebb csoportokban indulva, nyugati irányban megkerülték a Balatont, vagyis 206 kilométert bicikliztek. Ez volt a legnépszerűbb táv a rendezvényen.

– Ez egy túra, időt sem szoktunk mérni, mindenki a saját képességeinek megfelelően teljesíthet – mondta a Sonline.hu-nak nyilatkozva Eisenkrammer Károly főszervező.

– Útközben 8 frissítőpontot állítottunk fel a Balaton körül, ahol mindenki ehetett, ihatott és ezeken a helyeken technikai segítséget is biztosítottunk. Az egyes átkelési pontokon szervezők, rendőrök, polgárőrök segítettek.

A rendezvény azért is népszerű, mert a résztvevők szervezett körülmények között kerülhetik meg a Balatont, a célba érkezéskor pedig mindenki kapott egy Tour de Balaton feliratú érmet – tette hozzá.

– Korábban Balatonföldváron volt a rendezvény helyszíne, de az idén átkerültünk Siófokra, ami klassz helynek bizonyult és remélem, hogy hosszútávon együtt tudunk működni a várossal.

A tókerülő túrán kívül 168, 78 és 36 kilométeres távot is lehetett választani, sőt, a szervezők még a legkisebbekre is gondolva Siófok belterületén kijelöltek egy piciknek szóló minikört.