Tizenhét éve táboroznak a polgárőrök a Balatonnál (zaol.hu)

Immár 17. éve szervez nyári tábort a fiatal polgárőrök számára az országos szövetség ifjúsági tagozata, a főhadiszállást idén is a gyenesdiási, tóközeli Tulipán moteljében rendezték be.

Örvendetesen nagy az érdeklődés a tábor iránt, s ez nem csak a magyar tenger varázsának köszönhető – mondta a zaol.hu-nak Horváth Róbert a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. Hozzátéve: a szakmai programok mellett természetesen igyekeztek minél több balatoni élményhez juttatni az ország minden részéről összesereglett táborozókat, még a reggeli tornának számító FitFight edzést is a strandon tartották. Céljuk kellő munícióval felvértezni a fiatalokat, hogy általuk szakmailag jól képzett utánpótlással gyarapodjon a civil szervezet. Mint a korábbi években is, az első héten a 14–18 éves „ifjú polgárőrök” külön, majd pedig a már nagykorú fiatal polgárőrökkel együtt kaptak „kiképzést”.

A második hetet polgárőr nappal kezdték, előadást hallgattak a civil szervezet célkitűzéseiről, programjairól, s ezekben a fiatalok helyéről, szerepéről, különös tekintettel a saját korosztályuk körében rájuk váró feladatokról. A következő napot a honvédelem kapta, méghozzá az ország egyik legelitebb katonai alakulata, a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár jóvoltából.

Az Országos Rendőr-főkapitányság magas rangú és beosztású tisztjei is leutaztak Budapestről Gyenesdiásra. Németh Ágnes ezredes, rendőrségi főtanácsos, az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetője a fiatalokat fenyegető veszélyekről, a bűncselekmények megelőzésének lehetőségeiről tartott előadást, Bendik László alezredes, rendőrségi főtanácsos, az ORFK személy­ügyi főigazgatóság humánigazgatási szolgálat osztályvezetője a rendőri életpályát vázolta fel – tudósít a zaol.hu.