Tihany: költöző intézmények (Tihanyi Visszhang)

Tihanyban októbertől a megújult Magtár épületében kapott helyet a Tourinform iroda, a régi helyiséget egyelőre bezárják, az önkormányzat a jövő szezontól szeretné bérbeadni az ingatlant – írja a Tihanyi Visszhang.

 

A nyár végén átadott egykori Magtár épületében hőszivattyú és egy komplett napelem-rendszer biztosítja az energiaellátást, így az önkormányzat nemcsak a korábbiaknál kulturáltabb és modernebb környezetbe tudja költöztetni az irodát, de a rezsiköltségeken is spórol, hiszen a régi gázfűtéses helyiséget nem kell tovább működtetni.

Szintén a rezsiköltségek visszaszorítása érdekében napirenden van a helyi TDM szervezet illetve a Művelődési Ház irodáinak áthelyezése, ezek a megújított Magtár emeletén kapnának helyet. A Civilek Házában az így felszabadult helyiségekbe a tervek szerint a parkolási társaság költözne.

– Ez még csak terv, hamarosan dönt a képviselő- testület erről. A parkolási társaság jelentős ügyfélforgalmat generál, ezért indokolt lenne a hivatal épületéből való átköltöztetése. Az infrastruktúra mindenhol adott, a költözésekkel racionalizálhatnánk az intézmények rezsiköltségeit – vélekedett Tósoki Imre, polgármester.
A Tourinform iroda megüresedő helyiségének bérbeadását megpályáztatja az önkormányzat, a tervek szerint ajándékbolt üzemelne majd itt.