Testi, lelki, szellemi feltöltődés a Balaton partján

A zene és a tánc az egyik legjobb megújuló energiaforrásunk. Ebből kínál korlátlan mennyiséget a kilencedik Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztivál július 15. és 21. között Balatonbogláron.

A Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztiválra a föld különböző pontjairól évről évre járnak vissza zenészek. A rendezvényen megjelenik számos zenei stílus, így egyebek mellett a heves afrikai ritmusok, elmélyült spirituálé, közel-keleti líraiság, fájdalmas balkáni szenvedély vagy  távol-keleti misztikum.  A szervezők szerint a Babel-élmény sokdimenziós – testi, lelki, szellemi tapasztalás. Testi, mert magával ragad a tánc, lelki, mert a Babel a találkozásokról szól, és mert az esti szabad örömzenélésekben mindenki részt vesz. És szellemi, mert a fesztivál hét napja alatt a kultúrsátrak interaktív programjai mesélnek különböző népek kultúrájáról, szokásairól.

Az idei évben is megismerhetőek a különböző nemzetek gasztronómiái. Lesz például pizzasütés az olaszoknál, gözleme a törököknél, indonéz ízek, szerb grill, valamint borkóstolók.

A többféle zenei irányzat képviselői között érkezik a brazil Silibrina aki latin jazzt hoz, a marokkói Chalaban spirituális afrikai trance-szel lép színre, de fellép Tula Ben Ari Izraelből, az olasz Maria Mazotta, valamint a holland Bandgladesh . A fesztivál egyik sztárfellépője minden bizonnyal a Transglobal World Music Chart 5. helyezettje, a bolgár Belonoga lesz.

A fesztiválon az Évkerék Társulat interaktív mesejátékokkal gondoskodik a gyermekek szórakozásáról.