Téli kalandozás Salföld kincsei nyomán

Könnyű, de annál tartalmasabb geotútára invitál január 20-án minden érdeklődőt a Bakony-Balaton Geopark. A Káli-medencének egy olyan területét fedezhetik fel, amely a téli időszakban is jól járható, és az útvonalra felfűzött látnivalók talán még mutatósabbak, fenségesebbek ebben a fagyos évszakban.

A Kárpát-medencét kicsiben megidéző, tájba tökéletes egyensúlyban és összhangban simulnak bele a helyi népi és egyházi építészet remekbe faragott gyöngyszemei, világviszonylatban is egyedülálló földtani ritkaságok, és télen is üdén zöldellő, a közelmúltban országos védettséget kapott értékes növénytársulások. A Salföldi Major számos izgalmas témát és rengeteg felfedezni valót rejt, amely a vasárnap 10:00 órakor kezdődő túra kiinduló pontja is egyben.

Ez a kicsi faluban található az Idő Ösvényeinek Nagy Metszéspontjára épült: itt fut össze a földtörténet hatalmas Titánjainak útja. Hogy ez mit is jelent, a 8 km hosszú, de alapvetően könnyű túrán részletesen megtudhatják. Az is biztos, hogy a majoron kívül a falu műemlék épületeit, a kőtengert és a pálos kolostort egyaránt útba fogják ejteni a mintegy 5 óra leforgása alatt.

Az időjárásnak megfelelő ruházatról, esőkabátról, túracipőről, enni- és innivalóról, zseblámpáról, fényképezőgépről és távcsőről senki se feledkezzen meg!

Jelentkezni a mai napon, azaz szombaton 16 óráig lehet Sárdy Julianna, a Bakony– Balaton Geopark geotúra-vezetőjénél (+36 30 491 0061, e-mail: sardy1@bfnp.hu).

Információk: www.geopark.hu