Tehetségek vetélkedője Balatonfűzfőn

Balatonfűzfőn először szerveznek kistérségi Ki mit tud? gálát. Jelentkezni 13 településről lehetett. A produkciókat október 5-én mutatják be.

A Kelet-balatoni kistérségi KI-MIT-TUD? versenyt hagyományteremtő céllal hirdették meg a térségben élőknek. Szendi Péter, a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár intézményi kommunikátora országosan is egyedülállónak nevezte, hogy egy kistérség művészeti csoportjai és tehetségei mutatkozhatnak be.

A Ki mit tud?-ot a kelet-balatoni térség 13 települése – Alsóörs, Balatonakarattya, Almádi, Balatonfőkajár, Balatonfűzfő, Kenese, Csajág, Felsőörs, Királyszentistván, Küngös, Litér, Papkeszi, Szentkirályszabadja – lakóinak hirdették meg. Kategóriákat nem határoztak meg, egyéni fellépők és csoportok egyaránt jelentkezhettek, akár versmondásban, mesemondásban, néptáncban, énekben, vagy bármely más témakörben gondoltak bemutatkozni. Nevezési díj nem volt, korhatár 6-tól 99 éves korig.

A rendezvénynek az intézmény 350 személyes színházterme ad otthont október 5-én, szombaton. A produkciókat Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója által vezetett szakmai zsűri értékeli. A rendezvényen az első 25 jelentkezőnek adnak bemutatkozási lehetőséget. A szervezők kérése volt, hogy legfeljebb ötperces műsorral nevezzenek az indulók.

A kistérségi Ki mit tud?-ot október 5-én, szombaton 18:00 órakor a balatonfűzfői Művelődési Központ és Könyvtárban rendezik meg. A dobogós helyezettek pénzdíjazásban részesülnek.

Információ: Művelődési Központ Balatonfűzfő