Tapolcán jubilál idén a 40 éves Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség (tapolcaimedia.hu)

A Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség ez év nyarán, július 13, 14 és 15-én, Tapolcán tartja négy évtizedes jubileumi országos konferenciáját. A 200-300 fővel zajló több napos rendezvény minőségi megszervezését segíti az EKF pályázaton a közelmúltban elnyert, mintegy 10 millió forint – hangzott el dr. Décsey Sándor, az idén szintén negyven éves Tapolcai Városszépítő Egyesület elnöke és Dobó Zoltán polgármester közös sajtótájékoztatóján a városi könyvtárban – írja a tapolcaimedia.hu.

– Másfél évtized után ismét Tapolca adhat otthont ennek a jelentős eseménynek. Nagyon nagy megtiszteltetés ez nekünk, hiszen az ország minden tájáról hozzánk érkeznek majd a város és faluvédemmel foglalkozó szakmai szervezetek képviselői. Ez a rendezvény a szövetség legnagyobb szakmai találkozója, ahol történészek, művészettörténészek, építészek és az épített és természeti örökség védelmével foglalkozó  egyéb szakemberek találkozhatnak – hangsúlyozta a helyi városszépítők elnöke, aki reményének adott hangot, hogy a tapolcai szervezés olyan jól sikerül majd, hogy egyfajta etalonná, követendő példává válik a következő konferenciák szervezői számára.

Elhangzott, egy decemberben beadott, a  Veszprém- Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekthez kötődő pályázatnak köszönhetően, a Tapolcai Városszépítő Egyesület a megrendezésre 10 millió forintos támogatást nyert el, amely lehetővé teszi, hogy a költségek biztosításhoz várhatóan nem kell majd jelentősebb összeget hozzátenni.

– A pályázati siker közös eredmény, hiszen azt a város önkormányzatával, az érintett városi cégekkel együtt alakítottuk ki – hangsúlyozta dr. Décsey Sándor.

Dobó Zoltán az elnök által elmondottakhoz hozzátette, nagy öröm, hogy egy ilyen neves szakmai eseménynek adhat helyszínt Tapolca, ahol megmutathatja a város önmagát, múltjának és jelenének értékeit. A polgármester egyúttal megköszönte a 40 éves városszépítő egyesület korábbi és jelenlegi tagjainak, vezetésének elhivatott, a városért végzett több évtizedes munkáját, illetve a korábbi városvezetéseknek is azt a támogatást, amely az erkölcsi- , anyagi és infrastrukturális hátterét biztosította a nagy múltú tapolcai egyesület fennmaradásának, működésének.