Tápiókapuding és bulgur saláta várta csodálóit a siófoki gasztropiacon (sonline.hu)

A Krúdy technikum és gimnázium csapata Leányvári Krisztina szakoktató vezetésével ismét ízletes és különleges csemegével várta a vásárlókat, őstermelőket. Kínáltak hajdina- és bulgur salátát, sütöttek gluténmentes túrófánkot, valamint lehetett kóstolni tápiókagyöngyből készült csokoládés pudingot.

Tavaly ősszel nyitott Siófokon a Krúdy Gasztropiac, melyet a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium és a Somogyi Helyi Termék Egyesület közösen hozott létre. Idén negyedszerre telt meg élettel és ételekkel vasárnap a piac. Különleges szörpök, zöldségkrémek, mézek, homoktövis készítmények és mangalicából készült kolbász, sonka, szalonna is várta a vásárlókat, de levendulás birsalmasajtot és extra csípős chili szószt, szárított vargányát, hidegen sajtolt tökmagolajat és kézműves sajtokat is kínáltak.

A márciusi piac témája a fenntarthatóság, a szezonalitás és a böjti időszakra való tekintettel az egészséges étkezés volt – mondta el a sonline.hu-nak Leányvári Krisztina szakoktató