Takarékoskodási intézkedéseket vezet be Keszthely (TV Keszthely)

Több intézkedést kell bevezetni a következő időszakban a megnövekedett energiaárak miatt. Manninger Jenő polgármester arról tájékoztatott, hogy a szociális és az egészségügyi ellátás továbbra is biztosítva van a városban.

 

A Városházán is szükség van a takarékoskodásra. Ezért november 7-től hétfőtől csütörtökig lehet ügyeket intézni. Péntektől csak temperáló fűtés lesz az épületben – írja a TV Keszthely.  A munkát térben és időben is egyesítik. A nagyobb szabadidős intézmények körében azonban lesz változás. A Balaton Színház december 15-től várhatóan március közepéig zárva tart. Az uszoda esetében sem jár a gázár támogatás, azonban zajlanak a tárgyalások, hogy állami segítséget kapjanak ennek üzemeltetésére. Ennek hiányában ugyanis közel 100 millió forint többletköltséget jelente az önkormányzatnak az egész szezonra nézve a nyitva tartás. Manninger Jenő polgármester hangsúlyozta, a szociális és az egészségügyi ellátás továbbra is biztosítva lesz a városban a megfelelő intézkedések mellett.

„Átfogó intézkedési tervet vezetünk be, ami lehetővé teszi, azt, hogy az önkormányzati intézményekbe a legfontosabb feladatokat, azokat zökkenőmentesen ellássuk. Tehát a bölcsődékben, óvodákban és az egyéb oktatási intézményekben természetesen biztosítjuk az előírt hőmérsékletet. Takarékoskodásra kértük természetesen az ott dolgozókat is, de alapvetően nem érinti őket drasztikusan.”

A Csokonai-sportcsarnok is működik tovább, erre az évre az önkormányzat vállalja a pluszköltségeket. A tankerülettel zajlanak a tárgyalások, hogy hogyan tudnák tovább közösen üzemeltetni. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy szerényebb körülmények között, de lesz Keszthelyen adventi vásár és díszkivilágítás is. A Balaton-parton a korcsolyapálya is üzemelni fog, de előreláthatólag csak a téli szünetben.

***

Manninger Jenő polgármester a közösségi oldalán pontokba szedte a takarékossági intézkedések legfőbb pontjait: 

A keszthelyi önkormányzat is takarékoskodik az energiával, ennek érdekében átfogó intézkedéseket vezetünk be a teljes intézményhálózatra.
✅ A munkát időben és térben is tömbösítjük, a külső irodák közül van olyan, amit bezárunk.
✅ Az önkormányzati hivatalban a munkaidőt úgy szervezzük át, hogy a hét négy napján elvégezhetőek legyenek a feladatok, így pénteken már lezárjuk a fűtést.
✅ A szociális ellátást, oktatási intézményeket, óvodákat, bölcsődét egyelőre ugyanúgy tudjuk működtetni, takarékoskodás mellett.
✅ A nagyobb szabadidős intézményeknél merül fel a bezárás. Tárgyalásaink eredményeképpen az uszodánál ígéretet kaptunk állami támogatásra. Ha ezt megkapjuk, ebben az évben nem kell az uszodát bezárni.
✅ A Balaton Színházat december 15-én zárjuk be, és várhatóan márciusban tudjuk kinyitni.
✅ A sportcsarnokokat egyelőre tudjuk működtetni, a későbbiek során tudunk arról dönteni, hogy január-februárban milyen feltételek mellett maradhatnak nyitva.
✅ Szerényebben, de lesz díszkivilágítás és adventi rendezvény, a balatoni jégpályát rövidebb időtartamra, de a téli iskolai szünetben üzemeltetni fogjuk.