Születésnap Siófokon

51 éves Siófok, az évfordulón hagyományosan egésznapos programsorozattal ünneplik  a várost. A városnap  egyben a karácsonyi készülődés kezdete is Siófokon.

November 29-én, pénteken jótékonysági vásárt tartanak a Fő téren, lesz városnapi ünnepség a Kálmán Imre Kulturális Központban, és ugyanitt megnyílik a Mézeskalácsváros kiállítás is, ahol a mézeskalácsból megformázott Siófokot lehet megcsodálni. A városnapi programot a Fő téren lézershow és a siófoki Blokk együttes ingyenes koncertje zárja.

Szintén a Városnapon nyitja meg kapuit a Siófoki Jégkikötő is a Hajóállomáson, ahol ebből az alkalomból ingyen lehet majd korcsolyázni. A Jégkikötő tavaly annyira népszerű volt, hogy idén még nagyobb és látványosabb, összesen 600 négyzetméteres lesz a szabadtéri korcsolyapálya, amihez két egyedülálló jégfolyosó is kapcsolódik.

Az első adventi hétvégén, november 30-án, szombaton kezdődik a siófoki Aranycsengő Adventi Vásár a Fő téren. A város jelképének számító Víztorony körül kézművesek faházai és különleges programok keltik életre az ünnepi hangulatot.