Szobor, díj és közterület őrizné Varga Imre emlékét (siofoki-hirek.hu)

A Siófoki Alkotók Köre tesz javaslatot, hogy melyik közterület viselje a szobrászművész nevét. Varga Imre szobrászművésztől, Siófok díszpolgárától január 8-án  vettek búcsút tisztelői a Szépvölgyi utcai temetőben.

Dr. Lengyel Róbert polgármester arról tájékoztatott: kezdeményezi, hogy Siófok városában, a művész november 1-i születésnapjára kerüljön felállításra egy köztéri Varga Imre szobor. Javasolja továbbá, hogy annak megalkotására a művész szintén szobrászművész fiát, Varga Tamást kérje fel a város. Kezdeményezi azt is, hogy a képviselő-testület hozzon létre a siófoki ifjú művésztehetségek elismerésére „Varga Imre Díj”-at, amit minden esztendőben a városnapi rendezvények keretében adnák át egy arra méltó fiatalnak- írja a siofoki-hirek.hu.

A polgármester egyeztetett a Siófoki Alkotók Körének (melynek tagja és vezetője is volt Varga Imre) jelenlegi vezetőjével, a szintén díszpolgár dr. Farkas Sándorral és abban állapodtak meg: a szervezet rövidesen javaslatot tesz arra, hogy Varga Imréről közterületet nevezzenek el.